paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/agenda/dealing-with-the-past

Dealing with the past

< Overzicht

14-04-2016 Aanvang: 19.00 uur inloop, 19.30 uur start bijeenkomst, 21.30 uur einde - Locatie: Pakhuis De Zwijger, Adres: Piet Heinkade 179, Amsterdam

Wat kunnen we leren van de ervaringen in (post)conflictgebieden? Tijdens de bijeenkomst 'De last van een gewelddadig verleden: Stemmen uit (post) conflictgebieden' komen lokale activisten, partners van PAX en Impunity Watch aan het woord.

Een land opnieuw opbouwen  na een oorlog of grootschalig geweld is ongelooflijk moeilijk. Kijk naar Bosnië en Kosovo, Irak en Zuid-Soedan. De moeite om met de pijn van het verleden om te gaan en een haperende democratisering leiden vaak tot een terugval in geweld. Toch blijven burgers zich inzetten voor geweldloze oplossingen en vreedzaam samenleven. Hoe kunnen we hun werk beter steunen?

Het is cruciaal dat we in (post)conflictgebieden de onderliggende oorzaken van het conflict doorgronden en aanpakken. Dan gaat het niet alleen om een kritische omgang met het verleden. Maar ook staan de structuren ter discussie die vrede en democratie moeten bieden en die sociaaleconomische wederopbouw mogelijk moeten maken.

Wat kunnen we leren van de ervaringen in Bosnië, Kosovo, Irak, Syrië, Zuid-Soedan, Burundi, Guatemala en Oekraïne? Aan het woord komen lokale activisten, partners van PAX en Impunity Watch.
We presenteren en bespreken dilemma’s met betrekking tot waarheidsvinding, berechting van oorlogsmisdadigers, genoegdoening voor slachtoffers en politieke en maatschappelijke hervormingen.

De voertaal tijdens de bijeenkomst is Engels.

Wanneer:   
Donderdagavond 14 april
19.00 uur inloop met koffie
19.30 uur start bijeenkomst
21.30 uur einde

Waar:                   
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179 1019 HC Amsterdam
zaal Studio
www.dezwijger.nl

Iedereen is welkom en toegang is gratis. Graag wel even aanmelden.
Links:
paxvoorvrede.nl
impunitywatch.org/