paxvoorvrede.nl maakt gebruik van cookies om je de inhoud van deze website optimaal te kunnen presenteren.

https://www.paxvoorvrede.nl/actueel/agenda/bondgenoot-of-bemoeial-drie-nieuwe-ngo-directeuren-aan-het-woord

Bondgenoot of bemoeial: Drie nieuwe NGO directeuren aan het woord

20-09-2020 Aanvang: 15.30 - 17.00 uur - Locatie: TivoliVredenburg - zaal Herz

Je kunt het programma hier terugkijken.

 

Hoe ben je als westerse NGO een echte bondgenoot voor activisten? Al jaren is er discussie over de zin en onzin van westerse hulp en inmenging met mensenrechtenkwesties wereldwijd.  Moeten westerse organisaties zich bemoeien met conflictbeslechting, het recht op abortus of de vrije pers? Is er in eigen land niet genoeg werk aan de winkel? Maar hoe zit het dan met internationale solidariteit, de verantwoordelijkheid om niet weg te kijken?

Op initiatief van de nieuwe algemeen directeur van PAX, Anna Timmerman, gaan Dagmar Oudshoorn directeur Amnesty International Nederland en Lindsay Vogelzang, directeur van de jongeren organisatie CHOICE met elkaar in gesprek over de rol en verantwoordelijkheid van hulporganisaties anno 2020. Geloven deze drie vrouwen in zoiets als feministische leiderschap en wat houdt dat dan precies in? Wat leren zij van de jonge geëngageerde generatie die nu luid en duidelijk haar stem laat horen? En welke ambities hebben zij voor de directe toekomst?

Ama van Dantzig, co-founder van dr. Monk, geeft een stevige inleiding.

Theatermaker en stand-up filosoof Laura van Dolron vat live, op geheel eigen wijze, het programma samen

Moderator is Zoë Papaikonomou, onderzoeksjournalist, mediadocent en podcastmaker op het gebied van diversiteit en inclusie.

PAX Power to the People is het jongerenevent tijdens de nationale Vredesweek.

« Terug naar het overzicht