Postcode Loterij Goed Geld Gala steunt ook vredeswerk in Syrië

Beeld: Directeur van PAX Freek Landmeter heeft net de cheque met het bedrag voor 'Lessen in vrede' in ontvangst genomen. Foto © Roy Beusker

27 januari 2016

Duizenden kinderen die nog in Aleppo wonen en niet kunnen vluchten voor de oorlog, krijgen dankzij steun van de Postcode Loterij lessen in vrede. Vredesorganisatie PAX werkt via de Syrische partnerorganisatie Kesh Malek aan vrede en veiligheid voor de kinderen van Aleppo. Naast de reguliere ondersteuning van de Postcode Loterij, heeft PAX nu ook een extra donatie ontvangen van 1,2 miljoen euro om in Syrië te besteden.

PAX bedankt de Nationale Postcode Loterij en haar deelnemers voor hun steun. Zo leren de kinderen dat niet haat en radicalisering, maar verbinding en verzoening de toekomst van Syrië zullen bepalen.

De jongste generatie in Syrië kent alleen oorlog. Zeker de kinderen in Aleppo, de tweede grootste stad van Syrië. De frontlinie loopt dwars door de stad. In die gebieden waar de regeringsscholen niet meer functioneren en fundamentalisten het onderwijs dreigen te domineren, is het belangrijk om een gezond tegengewicht te laten horen. Onderwijs dat toegankelijk is voor meisjes en jongens ongeacht hun godsdienstige of etnische afkomst, is juist in deze oorlogssituatrie van levensbelang. Tolerantie en vrede staan voorop.
In een periode van drie jaar zullen 2300 kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar lessen in vrede krijgen.

Zie ook: PAX en de Postcode Loterij: samen aan vrede werken
Zie ook: Nationale Postcode Loterij

Steun ons vredeswerk en onze activiteiten

Word donateur van vredesorganisatie PAX of steun ons met een eenmalige bijdrage. Iedere gift is hard nodig en waarderen wij enorm. Bedankt!