Massale steun: 28.000+ ondertekenen oproep ‘Geef Israël geen carte blanche’ 

Beeld: PAX

18 oktober 2023

Afgelopen donderdag 12 oktober startte PAX een petitie om het kabinet op te roepen Israël geen carte blanche te geven. Diverse maatschappelijke organisaties en meer dan 28.000 mensen tekenden deze petitie in slechts enkele dagen. Gisteren bood PAX-directeur Rolien Sasse samen met een brede coalitie van ondertekenaars de petitie aan bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Onze oproep aan het kabinet om Israël op te roepen om het internationaal recht te respecteren lijkt gehoor te vinden in de taal van het kabinet en de Tweede Kamer. Dat is een goed begin. Actievoeren werkt. Maar nu is het tijd om woorden om te zetten in daden. De geweldsspiraal moet nu doorbroken worden om nog meer burgerslachtoffers te voorkomen 

De secretaris-generaal van Buitenlandse Zaken nam de petitie namens de minister in ontvangst. Wij roepen nogmaals op om woorden om te zetten in daden: wat gaat de Nederlandse overheid doen om de geweldsspiraal te doorbreken? Wat ons betreft is dat duidelijk: Nederland moet in Europa en internationaal de leiding nemen om de-escalatie en een onmiddellijk staakt-het-vuren mogelijk te maken. Daarom blijven we druk zetten en de situatie nauw in de gaten houden.  

Actievoeren werkt, zeker samen

We stonden daar niet alleen. Onze petitie werd ondersteund door onder andere Save the Children, Extinction Rebellion, De Goede Zaak, De*beweging, het Woonprotest, Feminist March, The Rights Forum en Foundation Max van der Stoel. Daarom waren zij ook aanwezig bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Alleen als bewegingen samen komen, kunnen we een vuist maken tegen geweld en strijden voor vrede. Dat blijven we in de toekomst doen.   

Blijf op de hoogte van onze acties 

Naast deze petitie organiseert PAX geregeld acties en evenementen. Helaas blijft het geweld in Gaza nog altijd actueel en zijn we van plan om meer te organiseren om een signaal af te geven aan de politiek. Ook blijven we actief rondom kernwapens, de crisis rondom opvang van vluchtelingen en vrouwenrechten. Doe je ook mee? Blijf op de hoogte van al onze acties en schrijf je in voor de Action Alert.   

Ja, schrijf mij in voor de PAX Action Alert. Ik ontvang graag updates over petities, demonstraties en andere activiteiten.
Naam(Vereist)
Blijf op de hoogte
PAX gaat zorgvuldig met je gegevens om. Lees onze privacyverklaring. Je telefoonnummer invullen is niet verplicht. Vul je je telefoonnummer in? Dan kan PAX je telefonisch benaderen om je te informeren over ons vredeswerk.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief